MBL Bonifačić Krk

Politika kolačića (eng. Cookies)

Ova Politika kolačića ažurirana je 21. svibnja 2022., odnosi se na građane i legalne stalne stanovnike Europskog gospodarskog prostora i Švicarske

1. Uvod

Naša web stranica, https://mbl-bonifacic-krk.hr (u daljnjem tekstu: “web stranica”) koristi kolačiće i druge povezane tehnologije (radi praktičnosti sve tehnologije se nazivaju “kolačići”). Kolačiće postavljaju i treće strane koje smo angažirali. U dokumentu u nastavku obavještavamo vas o korištenju kolačića na našoj web stranici.

2. Što su kolačići?

Kolačić je mala jednostavna datoteka koja se šalje zajedno sa stranicama ove web stranice i koju vaš preglednik sprema na tvrdi disk vašeg računala ili drugog uređaja. Informacije pohranjene u njima mogu se vratiti na naše poslužitelje ili na poslužitelje relevantnih trećih strana tijekom sljedećeg posjeta.

3. Što su skripte?

Skripta je dio programskog koda koji se koristi za pravilno i interaktivno funkcioniranje naše web stranice. Ovaj kod se izvršava na našem poslužitelju ili na vašem uređaju.

4. Što je web beacon?

Web beacon (ili oznaka piksela) je mali, nevidljivi dio teksta ili slike na web stranici koji se koristi za praćenje prometa na web stranici. Da biste to učinili, razni podaci o vama pohranjuju se pomoću web-pratilica.

5. Kolačići

5.1 Tehnički ili funkcionalni kolačići

Neki kolačići osiguravaju da određeni dijelovi web stranice rade ispravno i da vaše korisničke postavke ostaju poznate. Postavljanjem funkcionalnih kolačića olakšavamo vam posjet našoj web stranici. Na taj način ne morate više puta unositi iste podatke prilikom posjete našoj web stranici i, na primjer, artikli ostaju u vašoj košarici dok ne platite. Ove kolačiće možemo postaviti bez vašeg pristanka.

5.2 Marketing/kolačići za praćenje

Marketinški/kolačići za praćenje su kolačići ili bilo koji drugi oblik lokalne pohrane, koji se koriste za stvaranje korisničkih profila za prikaz oglašavanja ili za praćenje korisnika na ovoj web stranici ili na nekoliko web stranica u slične marketinške svrhe.

6. Postavljeni kolačići

Elementor Statistika (anonimno)

Korištenje
Za kreiranje sadržaja koristimo Elementor. Čitaj više

Dijeljenje podataka
Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

PopupMaker Statistika (anonimno)

Korištenje
Za izradu skočnih prozora koristimo Popup Maker. Čitaj više

Dijeljenje podataka
Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

Burst Statistika (anonimno)

Korištenje
Za statistiku web stranice koristimo Burst statistiku. Čitaj više

Dijeljenje podataka
Ovi podaci se ne dijele s trećim stranama.

7. Pristanak

Kada prvi put posjetite našu web stranicu, prikazat ćemo vam skočni prozor s objašnjenjem o kolačićima. Čim kliknete na “Spremi postavke”, pristajete na korištenje kategorija kolačića i dodataka koje ste odabrali u skočnom prozoru, kao što je opisano u ovim Pravilima o kolačićima. Možete onemogućiti korištenje kolačića putem svog preglednika, ali imajte na umu da naša web stranica možda više neće raditi ispravno.

8. Vaša prava u vezi s osobnim podacima

Imate sljedeća prava u odnosu na svoje osobne podatke:

  • Imate pravo znati zašto su vaši osobni podaci potrebni, što će se s njima dogoditi i koliko dugo će se čuvati.
  • Pravo pristupa: Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima koji su nam poznati.
  • Pravo na ispravak: imate pravo nadopuniti, ispraviti, izbrisati ili blokirati svoje osobne podatke kad god to želite.
  • Ako nam date svoju suglasnost za obradu vaših podataka, imate pravo opozvati tu privolu i izbrisati svoje osobne podatke.
  • Pravo na prijenos vaših podataka: imate pravo zatražiti sve svoje osobne podatke od voditelja obrade i prenijeti ih u cijelosti drugom voditelju obrade.
  • Pravo na prigovor: možete se usprotiviti obradi vaših podataka. Ovo se pridržavamo, osim ako ne postoje opravdani razlozi za obradu.

Za ostvarivanje ovih prava, kontaktirajte nas. Molimo pogledajte podatke za kontakt na dnu ove Politike kolačića. Ako imate pritužbu na način na koji postupamo s vašim podacima, željeli bismo čuti od vas, ali također imate pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu (Tijelo za zaštitu podataka).

9. Omogućavanje/onemogućavanje i brisanje kolačića

Možete koristiti svoj internet preglednik za automatsko ili ručno brisanje kolačića. Također možete odrediti da se određeni kolačići ne smiju postavljati. Druga je mogućnost da promijenite postavke vašeg internet preglednika tako da svaki put kada se postavi kolačić primate poruku. Za više informacija o ovim opcijama, pogledajte upute u odjeljku Pomoć vašeg preglednika.

Imajte na umu da naša web stranica možda neće raditi ispravno ako su svi kolačići onemogućeni. Ako izbrišete kolačiće u svom pregledniku, oni će se ponovno postaviti nakon vašeg pristanka kada ponovno posjetite naše web stranice.

10 Kontakt podaci

Za pitanja i/ili komentare o našoj Politici kolačića i ovoj izjavi, molimo da nas kontaktirate koristeći sljedeće kontakt podatke:

Medicinsko-biokemijski laboratorij Krk
Vinogradska ul. 2b, 51500, Krk
Hrvatska
Web stranica: https://mbl-bonifacic-krk.hr
E-pošta: laboratorij.krk@gmail.com
Broj telefona: +385 51 221 956

Ova Pravila o kolačićima sinkronizirana su s cookiedatabase.org 21. svibnja 2022.